Wie ben ik?

Ik ben Sigrid Hoes. Ik ben 45 jaar oud. Geboren en getogen in het altijd zonnige Den Helder. Gestart op de mavo en door slechte motivatie (laat ik het zo maar noemen) heb ik deze opleiding niet afgerond. Mijn bijbaantje in de slagerij werd dus mijn fulltime baan. Daar was ik, toen ik 16 jaar oud was, erg blij mee. Op mijn 30e ging het roer om, toen ben ik de opleiding spw-4 gestart. Dat vond ik zo leuk, dat ik dus uiteindelijk op mijn 37e erg trots mijn hbo-opleiding op zak had. Dus voor alle schoolverlaters: er is nog hoop!

Ik werk dus vanaf 2005 in de hulpverlening, naast mijn praktijk, werk ik op dit moment ook als sociotherapeut in een ggz-instelling.

Van gehandicaptenzorg, gesloten jeugdinrichting, kinder-/jeugdpsychiatrie en volwassenpsychiatrie,  nu is het de tijd dat ik al mijn ervaring ga gebruiken in mijn eigen praktijk. Ik heb ruim ervaring in het begeleiden van patiënten met verschillende psychische klachten, van suïcide-preventie tot ADHD coaching. Dit jaar heb ik de cursus runningtherapie afgerond als aanvulling in mijn behandeltrajecten.

De eerste 30 jaren van mijn leven was ik redelijk onsportief, tot ik begon met hardlopen. Ik merkte dat ik nog wel wat fitter kon worden, dus ging ook gerichter trainen voor wedstrijden als Groet uit Schoorl en de Zevenheuvelenloop. Het is altijd leuk trainen bij SV Noordkop. Daar heb ik echt gevoeld dat sporten – en met name buiten sporten – veel op kan leveren, zowel fysiek als mentaal. En ook niet onbelangrijk, het heeft me geholpen om te blijven stoppen met roken.

De laatste 2 jaar train ik ook bij Delly Zoo, oftewel Crossfit. Tja, dat is heel wat anders dan hardlopen, maar ook erg leuk. Daar word ik niet alleen fit van, maar ook sterk.

Verder ben ik getrouwd en heb ik een dochter. Mijn hobby’s zijn: uitkijken naar vakanties, reizen, dagjes naar de sauna, uitwaaien op het strand en lekker eten. Verder probeer ik goed op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen op het gebied van ademhaling, leefstijl en voeding, want mijn werk is toch ook wel mijn hobby.

Wat levert het op?

Visie

Beter worden doe je buiten!

Ondanks dat de verse jus en de koffie klaar staat in mijn praktijk, ben ik ervan overtuigd dat het buiten zijn – en vooral het buiten in beweging zijn – je beter maakt.

Missie

Mijn missie is om ADHD positief op de kaart te zetten, jouw angst om te zetten naar positieve gedachten, jou leren weer grenzen te stellen en je in je kracht te zetten.

Links

Onderstaand een aantal links ter informatie:

Wil je een afspraak maken?

(Den) Helder op pad